Pieni Pikavippi

Pieni pikavippi

Pieni pikavippi on kaikkein kätevin ratkaisu tilapäiseen rahantarpeeseen. Pikavippiä on helppo saada netistä, ja hakemukset käsitellään jo saman päivän aikana. Ikä ei myöskään ole este pikavipin hakemiselle – pikavippi 18v löytyy lähes joka tarjoajan valikoimista. Koska kyseessä on pieni laina, joka maksetaan nopeasti takaisin, sen riskit ovat matalat. Tästä syystä lainantarjoajat antavat pikavippejä helposti.

Pieni pikavippi on kätevä moneen tarpeeseen

Pikavippiä voi ottaa 10—1000 euroa, joten se sopii sekä pieneen tarpeeseen että hieman kalliimpiinkin hankintoihin. Se on pienin mahdollinen laina, ja tyypiltään kulutusluotto, eli se on tarkoitettu kulutusta varten. Pikavipin käyttötarkoitusta ei kuitenkaan tarvitse todistaa kenellekään, vaan sen voi hyödyntää haluamallaan tavalla.

Pienimmät pikavipit auttavat hankkimaan loppuviikon ruokaostokset ennen seuraavaa palkkaa tai tukia, kun taas isommilla voi jo ostaa uuden kodinkoneen rikkinäisen tilalle tai maksaa lennot. Suomalaisten ottavat pikavippiä useimmiten 200—400 euroa, mikä riittää hyvin esimerkiksi vuokran maksamiseen tai kattaa yllättävän laskun.

Kuka voi saada pikavippiä?

Pieni pikavippi on helppo saada. Eri yritysten kelpoisuusvaatimukset voivat kuitenkin vaihdella, joten kannattaa tarkistaa ne aina ennen hakemista. Esimerkiksi ikärajat netistä saatavissa lainoissa vaihtelevat 18—22 ikävuoden välillä. Tästä huolimatta pikavippi 18v on helppo löytää, sillä pikalainoja pidetään melko matalan riskin lainoina. Mitä pienempi lainasumma, sitä helpommin lainaa saa.

Hakijan luottotietojen on myös oltava kunnossa ja raha-asioiden odotetaan olevan moitteettomassa kunnossa. Pikavippiä ei myönnetä, jos hakijalla on voimassaolevia luottomerkintöjä. Kukin lainantarjoaja arvioi hakijan taloudellisen tilanteen henkilökohtaisesti käyttämällä omia kriteerejään. Asiakkaan luottotiedot otetaan erityisesti huomioon, mutta myös positiivisia luottotietoja saatetaan hyödyntää. Osa tarjoajista saattaa pyytää myös tietoja tuloista, mutta tavallisesti pikavippejä varten se ei ole tarpeen.

Pikavipin hakijan on myös oltava Suomessa vakituisesti asuva Suomen kansalainen tai ulkomaalainen, joka oleskelee Suomessa pitkäaikaisella viisumilla. Hakemuksen yhteydessä henkilöllisyys varmistetaan verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. Lainarahat lähetetään hakijan henkilökohtaiselle pankkitilille. Lisäksi pikalaina 18v hakemusta varten vaaditaan henkilökohtainen sähköpostiosoite.

Sopiva pikavippi löytyy vertailemalla

Netin lainavertailu on yksi parhaita tapoja löytää pieni pikavippi. Yrityksiä on useita, joten voi olla vaikea muistaa niiden nimiä ja tarjouksia. Lainapaketit ovat hyvin samankaltaisia, mutta usein pienikin ero voi tehdä suuren eron lainakokemukseen. Esimerkiksi koroissa ja laina-ajoissa on paljon vaihtelua. Pikavipin voi saada joskus jopa ilmaiseksi, kunhan sen maksaa takaisin ensimmäisenä eräpäivänä.

Korkojen suhteen pikavippien ottaminen on huolettomampaa kuin monien muiden netin lainojen kanssa, sillä korkokatto rajoittaa niiden korkoja. Tästä huolimatta kannattaa vertailla, sillä vaihtelua esiintyy. Lisäksi osa lainoista on kiinteällä korolla, mikä merkitsee, ettei niitä voi maksaa takaisin etuajassa ilmaiseksi. Tähän kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti silloin, kun laina-aika on pitkä.

Pikavippejä vertaillessa kannattaa kiinnittää koron lisäksi huomiota lainaehtoihin – pikalaina 18v ei löydy kaikkien yritysten tarjonnasta – ja laina-aikaan. Pikavipit maksetaan tavallisesti takaisin jo ensimmäisenä eräpäivänä, eli laina-aika on pari viikkoa tai useimmiten 3—45 vuorokauden välillä. Pikavippiä voi kuitenkin saada myös pidemmällä laina-ajalla, kuten 6 tai 12kk, jolloin sen maksaminen takaisin on helpompaa.

Laina-ajan suhteen on syytä olla realistinen, sillä mikäli et kykene maksamaan lainaa takaisin määrätyssä ajassa, kertyy siitä paljon lisäkustannuksia. Jos velka jää rästiin pitkäksi aikaa, voi siitä seurata jopa luottomerkintä. Mieti siis tarkasti, paljonko lainaa tarvitaan ja kuinka nopeasti se voidaan maksaa takaisin.

Kun sinulle sopiva pieni pikavippi löytyy, tarkista lainaehdot ja lähetä hakemus. Aukioloaikojen puitteissa lähetetyt hakemukset käsitellään yleensä jopa minuuttien sisällä, ja rahat saa tilille yleensä jo saman päivän aikana. Mikäli lainalla on kiire, kannattaa tarkistaa käsittely- ja siirtoajat etukäteen. Siirtoajat riippuvat yleensä käyttämästäsi pankista.