Ostosraha Laina

Ostosraha

Ostosraha myöntää 400 – 5000€ suuruisia lainoja, joita lyhennetään pois kuukausittain. Lainoja voi hakea verkkosivuston kautta ja myöhemmin myös matkapuhelimella.

Lue Lisää

Lainaehdot

Lainoja myönnetään 20-75 vuotiaille suomen kansalaisille joilla ei ole maksuhäiriöitä. Luotonhakijalla on lisäksi oltava henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, tai mobiilivarmenne, Suomessa oleva vakituinen osoite ja lainanhakijan nimissä oleva matkapuhelinnumero.

 • Minimilainasumma on 400 €, joka voidaan myöntää vähintään 20-vuotiaille
 • Maksimilainasumma on 5000 €, joten 21-75 vuotiaille lainasumma voi olla 400-5000€
 • Lainan hakemiseen ei tarvita vakuuksia tai takauksia
 • Minimi laina-aika on 12kk ja maksimi laina-aika 72 kk

Lainan hakeminen

Ostosrahan lainoja haetaan Ostosraha.fi -verkkosivuston kautta. Palveluun kirjaudutaan ensimmäisellä kerralla verkkopankkitunnuksilla, tai mobiilivarmenteella, jolloin tarvitset nimissäsi olevan matkapuhelinliittymän. Et voi hakea lainaa toisen henkilön matkapuhelimella.

 • Valitse lainasumma ja maksuaika
 • Täytä lainahakemus verkkosivulla
 • Saat lainapäätöksen heti, yleensä alle 15 minuutissa tekstiviestillä. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen laina siirretään pankkitilillesi asiakaspalvelun aukioloaikana.
 • Kulutusluottohakemuksia käsitellään joka päivä klo 08-22
 • Laina on tilillä välittömästi, jos pankkisi on: Aktia Pankki, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, Osuuspankki tai Säästöpankki. S-Pankin tilimaksuissa on viive, joka johtuu S-Pankin maksutavasta tiettyinä kellonaikoina. Muissa pankeissa rahojen siirtoon voi kulua 1-2 arkipäivää.

Maksut

Ostosraha.fi -sivustolla on lainalaskuri, josta näet takaisinmaksettavan summan. Kokonaislainasumma sisältää kaikki lainan kulut. Siihen sisältyvät kaikki luoton kustannukset, koron ja avausmaksun.

 • Lainan takaisinmaksun ensimmäinen erä maksetaan kuukauden kuluttua luoton myöntämispäivästä.
 • Lasku toimitetaan asiakkaalle aina pari viikkoa ennen eräpäivää ja maksun eräpäivä on aina sama, joka kuukausi.
 • Maksusuoritus kirjautuu Ostosrahan järjestelmään 3-4 arkipäivän kuluessa maksusta.
 • Mikäli eräpäivä ei jostakin syystä sovi esim. se on ennen palkkapäivää, asiakaspalvelusta voi pyytää eräpäivän muutosta.

Mikäli laina maksetaan kokonaisuudessaan pois etuajassa, veloitetaan korko vain siltä ajalta, jonka se on ollut käytössä. Eli mitä aikaisemmin laina maksetaan pois, sitä pienempi sen kokonaiskorko on. Velan jäljellä olevan määrän voi laskea päiväkohtaisesti OPR-Online palvelussa.
OPR-Online on aina avoinna oleva henkilökohtainen lainanhallinnointipalvelu, joka löytyy Ostosrahan verkkosivulta osoitteessa www.ostosraha.fi.

 • Kun kirjaudutaan ensimmäistä kertaa Online-palveluun, tarvitaan siihen verkkopankkitunnukset ja mobiilivarmennus.
 • Tämän jälkeen Online-palveluun kirjaudutaan PIN-koodin ja matkapuhelinnumeron avulla. PIN-koodi on asiakkaan luoma nelinumeroinen tunnus, joka luodaan OPR-Online palvelussa. Se tulee säilyttää turvallisessa paikassa, eikä sitä saa antaa muille henkilöille.
 • OPR-palvelusta voi katsoa ajan tasalla olevia tapahtumia, hallinnoida tietoja, tulostaa laskuja, tehdä eräpäivänsiirtoja ja tulostaa lainasopimuksen.
 • Huomaa, että Nordean verkkopankkiasiakkaat eivät voi luoda PIN-koodia johtuen pankin sopimusehdoista. Heidän tulee käyttää palveluun kirjautumiseen verkkopankkitunnuksia, tai mobiilivarmennusta. Samoin toimitaan, jos PIN-koodi on päässyt unohtumaan.
 • Tunnistautumisen jälkeen voi luoda itselleen uuden PIN-koodin. Turvallisuussyistä suositellaan PIN-koodin säännöllistä vaihtamista. Koodin tulisi olla sellainen, joka ulkopuolisen on vaikea arvata, mutta jonka muistat itse helposti. Älä käytä koodissa peräkkäisiä numeroita, syntymäpäivääsi, tai henkilöturvatunnuksen osaa.

Lue Lisää

Lainan takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksuaika on 12 – 72kk ja laina maksetaan takaisin tasaerissä. Tämä tarkoittaa, että joka kuukausi lainaa lyhennetään aina saman suuruinen summa.

 • Lainan todellinen maksimi vuosikorko on 50,36%
 • Lainan kiinteän erän korko on 24,9% ja se pysyy samana koko laina-ajan

Esimerkkilaskelmia:
5000€ lainan todellinen vuosikorko on 29,50% ja takaisinmaksuaika on 72kk, tällöin takaisinmaksun kuukausierä on 138,22€ ja takaisin maksettava kokonaissumma on 9951,59€.

3000€ lainassa, jossa takaisinmaksuaika on 60kk ja korkokulut ovat 2432,05€ lainan kokonaiskulut ovat 5432,05€. Kun otetaan huomioon lainakustannukset, on lainan todellinen vuosikorko 29,86%.

Joustava takaisinmaksu

Mikäli sinulla on tilapäisiä maksuvaikeuksia, voit ottaa yhteyttä ostosrahan asiakaspalveluun soittamalla, sähköpostilla, tai käyttämällä OPR-Online palvelua ja sopia seuraavista poikkeavista maksujärjestelyistä: eräpäivän siirto, maksusopimus ja lyhennysvapaa kuukausi.

 • Asiakas voi tehdä eräpäivänsiirron tai maksusopimuksen OPR-Online palvelussa, tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun puhelimella tai sähköpostilla. Asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 10-14.
 • Erääntyneelle laskulle on mahdollista tehdä maksusopimus. Se tarkoittaa käytännössä, että laskun eräpäivää siirretään ja/tai laskun loppusumma jaetaan pienempiin osiin. Tällaiset maksusopimukset ovat voimassa vain yksi kerallaan ja maksujärjestelyn kulut ovat sopimuksesta riippuen 10-30 €.
 • Laskuttamattomiin laskuihin voidaan käyttää 1-3 lyhennysvapaata kuukautta. Yhdestä kuukaudesta peritään 10€ järjestelypalkkio ja lyhennysvapaan kuukauden korkokulut. Maksuvapaata kuukautta ei voi käyttää erääntyneeseen, tai jo laskutettuun laskuun.

Lainan korotus

Ostosraha.fi asiakas voit hakea lainan korotusta 5000 € asti verkkohakemuksella, kun hän on hoitanut vanhan lainan takaisinmaksun hyvin ja maksanut vähintään 6 lyhennystä tai 30% lainan pääomasta. Tämä uusi korotettu laina myönnetään ilman vakuuksia ja sillä on 12-72 kuukauden takaisinmaksuaika.

Lue Lisää