Halvin Luotto

Halvin luotto

Vaihtoehtoja lainamarkkinoilla on valtavasti, joten voi olla vaikea löytää niiden joukosta halvin luotto. Halvimmat luottopaketit löytyvät kuitenkin, kun vaihtoehtoja jaksaa seuloa – helpoin työkalu tähän tarkoitukseen on lainavertailu. Vertailutaulukoiden avulla voi yhdellä silmäyksellä nähdä edullisimmat tarjolla olevat luotot.

Halvin luotto on usein paras vaihtoehto

Monien hankintojen suhteen halpa ei ole välttämättä paras vaihtoehto, mutta luotoissa halpa on tavallisesti parempi. Kannattaa kuitenkin vertailla huolellisesti ja tarkistaa lainantarjoajan maine ennen lainan hakemista, jotta ikäviltä yllätyksiltä välttyy. Jos lainan maksamisessa tulee ongelmia, on tärkeää, että kaikki pelaa sujuvasti.

Vertaile huolella

Luottoja on useita erilaisia, mutta tietyt samat asiat kannattaa pitää mielessä vertaillessa. Nämä ovat sopimusehdot ja kelpoisuusvaatimukset, todellinen vuosikorko sekä laina-aika. Sopimusehdot vaihtelevat usein lainan tyypin mukaan, ja tärkeintä onkin valita ensin rahasumman lisäksi lainatyyppi. Lisäksi eri lainatyypeissä voi olla erilaisia kelpoisuusvaatimuksia, kuten ikärajoja. Eri lainatyyppien takaisinmaksuehdot ja hinnat myös vaihtelevat.

Yleisimmät lainatyypit ovat pikavippi, joustoluotto ja kulutusluotto. Näistä halvin luotto on yleensä pikavippi. Se ei kuitenkaan sovi välttämättä jokaiseen tilanteeseen, ja myös joustoluottoa voi saada tietyin ehdoin lähes yhtä halvalla kuin pikavippiä.

Hintojen vertailu käy kätevimmin todellisen vuosikoron avulla. Pikavipit ovat halpoja, koska niihin pätee korkokatto, joka rajoittaa perittävän koron suuruutta. Muissa lainoissa voi vaihtelua esiintyä paljonkin. Alle 1000 euron lainoista pikavipit ja joustoluotto ovat tavallisesti edullisimmat vaihtoehdot, isompien summien kohdalla kannattaa puolestaan tutkia joustoluottoja ja kulutusluottoja.

Laina-aika vaikuttaa myös yleensä lainan hintaan. Mitä nopeammin lainan maksaa takaisin, sitä halvemmaksi se tulee. Kannattaa kuitenkin miettiä realistisesti, paljonko lainaa on varaa maksaa kuukausittain. Jos kuukausierät ovat liian suuret, voi lainan takaisinmaksu johtaa taloudellisiin ongelmiin.

Millainen luotto on paras

Koska luottoja on useita erilaisia, kannattaa miettiä huolella, mikä lainatyyppi sopii itselle parhaiten. Tässä eri tyyppien hyvät ja huonot puolet.

Pikavippi
Plussaa: Pikavippi on kenties markkinoiden halvin luotto; niitä voi löytää jopa täysin korottomina. Pikavippejä pidetään matalan riskin lainoina, koska lainasummat ovat pieniä, joten lainaa voi saada hyvinkin nopeasti ja helposti. Myös nuoret, täysi-ikäiset lainaajat voivat saada pikavippiä.
Miinusta: Lainasummat ovat pieniä, yleensä alle 1000 euroa. Pikavippi on tavallisesti maksettava takaisin kokonaisuudessaan jo ensimmäisenä eräpäivänä. Pitkän laina-ajan pikavippejä ei yleensä voi maksaa takaisin etuajassa ilmaiseksi.

Joustoluotto
Plussaa: Joustoluottoja voi löytää hyvinkin edullisilla tutustumistarjouksilla. Kun sopimus on tehty, luottotililtä voi nostaa milloin tahansa tarpeen yllättäessä lainaa. Luottotilin rajaa on usein mahdollisuus korottaa. Takaisinmaksu on joustavaa.
Miinusta: Joustoluottojen hinnat vaihtelevat, joten kannattaa olla tarkkana luottoa etsiessä. Joustoluottoja ei yleensä myönnetä 18-vuotiaille. Luottohakemusta varten saatetaan vaatia tietoja tuloista.

Kulutusluotto
Plussaa: Kulutusluottoja löytyy niin pieneen kuin suurempaankin lainantarpeeseen. Hintahaarukasta löytyy myös edullisia sopimuksia. Takaisinmaksun suhteen löytyy hyvin vaihtoehtoja.
Miinusta: Nuoren hakijan voi olla vaikea saada kulutusluottoa. Isompia luottoja varten saatetaan vaatia todistuksia tuloista tai rinnakkaishakija.
Halvin luotto ei ole aina paras luotto omaan tilanteeseen, joten kannattaa ottaa muutkin kriteerit mukaan, jotta löytää omaan tilanteeseen halvimman ratkaisun. Koroton 600 euron pikavippi voi olla halpa ratkaisu, mutta jos 600 euroa ei ole varaa maksaa takaisin jo ensimmäisenä eräpäivänä, ei se ole realistinen vaihtoehto. Pohdi siis omia kriteerejä ja vertaile tarjontaa ennen halvimman paketin valitsemista.

Näin haet lainaa

Lainan hakeminen käy helposti netissä. Ennen kuin klikkaat itsesi yrityksen sivuille, tarkista että täytät kelpoisuusvaatimukset. Täytä henkilötiedot hakemukseen huolellisesti ja tunnistaudu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, jotta henkilöllisyytesi saadaan varmistettua. Mikäli kyseessä on iso summa, voit joutua toimittamaan myös todistuksia tuloista. Hakemus käsitellään yleensä sitä nopeammin, mitä pienempi lainasumma on kyseessä. Rahojen siirtoon kuluva aika riippuu lainayrityksestä sekä käyttämästäsi pankista.

Klikka tässä ja tutustu