Lendo Laina

Lendo

Lendo on lainavertailu, jossa yhdellä hakemuksella tavoitat kaikki Lendon yhteistyöpankit ja muut lainantarjoajat ja voit saada samalla hakemuksella useita lainatarjouksia. Lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa, koska sinun ei tarvitse täytellä useita verkkohakemuksia jokaiselle lainantarjoajalle erikseen.

Lendon kautta voi hakea 500 – 50 000 € suuruista lainaa. Erilaisia lainoja, joita Lendon kautta voi hakea ovat mm. joustoluotto, reissuluotto, kulutusluotto, pienten lainojen yhdistämislaina, vakuudeton remonttilaina, pikalaina tai autolaina. Lendon kautta saamasi pankkien lainatarjoukset ovat koroiltaan, sekä kuluiltaan täysin samat kuin, jos olisit hakenut lainaa suoraan kyseiseltä pankilta.

Lue Lisää

Kenelle lainaa myönnetään

 • Suomen kansalainen
 • Yli 18 vuotias, mitä suurempaa lainaa haetaan, sitä enemmän ikää ja tuloja tule hakijalla olla
 • Henkilökohtainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset
 • Hakijan nimissä oleva puhelinliittymä
 • Ei luottotietohäiriöitä

Miten Lendon kautta haetaan lainaa

Täytä lainahakemus ja vertaile eri rahalaitosten lainatarjouksia. Lainavertailusta näet sinulle sopivimmat lainatarjoukset täyttämällä vain yhden lainahakemuksen:

 • Valitse lainatarjous, joka sopii sinulle parhaiten lainaehdoiltaan ja laina-ajaltaan
 • Lainavertailun käyttö on maksutonta
 • Lainahakemuksen tekeminen ei sido mihinkään
 • Kaikki lainat ovat ilman henkilötakauksia ja vakuuksia
 • Vakuudettomia lainoja voi hakea myös rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija voi olla esim. puoliso. Yhteisvastuullisen lainanmaksajan kanssa voit saada paremmat lainaehdot ja edullisemman koron. Tämä kannattaa tehdä erityisesti silloin, kun kyseessä on suurempi lainasumma.
 • Riippuen valitsemastasi pankista, lainan tilille saaminen saattaa kestää muutamasta tunnista muutamaan päivään.
 • Pienemmät lainasummat ovat tililläsi nopeammin kuin suuret

Lendon tarjoamat lainat

Lendon tarjoama lainavalikoima kattaa 15 pankkia ja rahoituslaitosta ja niiden määrä on kasvamassa. Lendolla on sivuston mukaan Suomen laajin lainavalikoima, joka takaa sinulle parhaat mahdolliset lainatarjoukset. Lendo toimittaa lainahakemuksesi useille pankeille ja rahoituslaitoksille. Hakemalla lainatarjouksia useasta rahoituslaitoksista, pyritään löytämään laina, jossa on mahdollisimman pieni korko ja parhaat lainaehdot.

Lue Lisää

Lainan korko

Lainojen korko vaihtelee rahoituslaitoksesta riippuen. Jokainen pankki tekee arvionsa lainahakemuksessa annettujen tietojen perusteella ja tarjoaa siihen perustuvaa korkoa. Lendon avulla tavoitat yhdellä lainahakemuksella useita rahoituslaitoksia ja voit saada useita eri lainatarjouksia, joissa on eri korko.
Lendo ei voi vaikuttaa pankkien lainan myöntämiseen, tai hylkäämiseen, eikä pankkien tarjoamiin korkoihin. Kukin rahoituslaitos käsittelee hakemukset itsenäisesti ja määrittää lainalle koron, joka perustuu riskiarviointiin. Yleensä lainan nimelliskorko on 8 – 27% välillä. Nimelliskoron lisäksi lainasta peritään myös avaus- ja/tai tilinhoitomaksuja. Lainan todellinen vuosikorko muodostuu lainan nimelliskorosta ja edellä mainituista kuluista.

Lainojen yhdistäminen

Jos sinulla on useita pieniä lainoja ja haluat maksaa ne kerralla pois ottamalla yhden suuremman lainan syötä lainahakemukseen haluamasi lainan kokonaismäärä. Kerro kuinka paljon haluat maksaa nykyisiä lainojasi pois hakemallasi lainasummalla. Pankit arvioivat kokonaistilanteesi ja tarjoavat lainaa sen perusteella.
Jos haet uutta lainaa, jonka haluat käyttää kokonaisuudessaan lainojen pois maksamiseen, laita hakemuksessa oleva sininen osoitin oikeaan reunaan. Näin ilmaiset lainahakemuksessasi, että olet yhdistämässä nykyisiä lainojasi ja haluat maksaa niitä koko lainasummalla.

Lainan takaisinmaksu

Voit milloin tahansa maksaa lainan kokonaan pois, lyhentää kuukausilyhennystä suurempia summia ja lyhentää lainaa nopeammassa aikataulussa, kuin mitä alkuperäisessä sopimuksessa on sovittu -ilman lisäkuluja. Voit valita lainan takaisinmaksuajaksi 1 – 15 vuotta. Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa lainan kuukausilyhennyksen määrään, sekä lainan todellisen vuosikorkoon.

Esimerkki: 10 000€ lainassa, jossa laina-aika 10 vuotta, arvioitu lainanlyhennys on 135 €/kk. Lainakustannukset ovat:

 • aloitus- ja kuukausikulut 0, 00€
 • korkokulut 6 151€
 • nimelliskorko 10%
 • todellinen vuosikorko 10.47%
 • tilinhoitomaksut 0€

Tavallisesti lainan nimelliskorko on 8 – 27% välillä. Lainan takaisinmaksuaika voi olla 1 – 15 vuotta. Lainan todelliseen vuosikorkoon vaikuttaa lainan takaisinmaksuajan lisäksi lainan avausmaksu, sekä kuukausittain perittävän tilinhoitomaksu.

Lue Lisää

Yrityslaina

Lendon lainapalvelun kautta voi hakea myös yrityslainaa, jota kutsutaan myös yritysluotoksi. Yrityslainaa voi hakea Lendon kautta 2000 – 100 000 euroa. Yrityslainan takaisinmaksuaika on 1 – 24 kuukautta. Se on ratkaisu yritysten lainatarpeisiin ja sitä voivat hakea kaiken kokoiset yritykset yritysmuodosta riippumatta. Yritykseltä ei edellytetä pitkää olemassaoloa, mutta yritykselle myönnettävälle lainalle tulee olla takaajana vähintään yksi yrityksen vastuuhenkilö, kuten toimitusjohtaja, hallituksen jäsen, osakas tai muu yhtiön määrittämä vastuuhenkilö. Eikä tällä henkilöllä saa olla maksuhäiriöitä.