Laina.fi Laina

Laina.fi

Laina.fi on tarjolla kaksi erilaista lainaa: Käyttölaina, joka on ns. joustoluotto ja Kertalaina, joka on nimensä mukaisesti kertaluontoinen ja kerralla nostettava laina. Käyttölainan luottoraja on suurimmillaan 5000€ ja Kertalainan 600-3500€.

Lue Lisää

Käyttölaina
Käyttölainan toimii kuten luottokortti. Sinulle myönnetään tietyn suuruinen käyttövara, josta voit käyttää haluamasi summan. Takaisinmaksun jälkeen tämä summa on uudelleen käytössäsi. Luottorajasi voi olla jopa 5000€ ja voi tehdä nostoja milloin tahansa haluamasi summan.

Kenelle käyttölaina myönnetään
Käyttölainan voi saada 20-75 vuotias, vakituisesti Suomessa asuva, luotto- ja oikeustoimikelpoinen henkilö. Asiakkaan tulee varmistaa henkilöllisyys ja toimittaa todistus säännöllisistä tuloista. Lisäksi henkilöllä tulee olla käytössään henkilökohtainen puhelinliittymä, verkkopankkitunnukset ja suomessa oleva osoite.

Miten Käyttölainaa haetaan
Laina.fi vastaanottaa lainahakemuksia verkossa 24/7 ja alustava lainapäätös annetaan heti. Kun olet saanut hyväksytyn lainapäätöksen, sinun tulee lähettää tuloselvitys. Se on kopio palkkakuitista, tai tiliote viimeiseltä kolmelta kuukaudelta. Yrittäjiltä pyydetään verotuspäätöstä ja eläkeläisiltä eläkepäätös. Tällä tavalla varmistetaan asiakkaan luoton takaisinmaksukyky.

Tuloselvityksen voi toimittaa

 • Ottamalla kuva tositteesta ja lähettämällä se sähköpostilla
 • Lähettämällä tositteet postin kautta
 • Lähettämällä tositteet sähköpostin liitteenä
 • Faksilla
 • Käyttämällä Instantor-palvelua, joka tekee selvityksen automaattisesti verkkopankin kautta

Laina maksetaan tilille, kun tuloselvitys on saatu. Lainan maksu tapahtuu asiakaspalvelun aukioloaikana ma-pe klo 7-22 ja la-su klo 9-21. Rahojen maksamisesta ilmoitetaan tekstiviestillä.

Lue Lisää

Käyttölainan nostaminen

 • Nostoja voit tehdä omien tarpeiden mukaan 50-5000€ välillä.
 • Nostoja voit tehdä niin monta kuin luottorajasi mahdollistaa ilman mitään muita rajoitteita.
 • Helpoiten rahaa voi nostaa omalle tilille Online-palvelun kautta. Sinne kirjaudutaan puhelinnumerolla ja PIN-koodilla, tai käyttämällä omia verkkopankkitunnuksia.
 • PIN-koodi luodaan lainahakemuksen yhteydessä
 • puhelimella ja PIN-koodilla lähettämällä tekstiviesti
 • mobiilisovelluksella, jossa näkyvät kaikki lainasi tiedot. Voit nostaa lainaa, maksaa laskuja ja maksaa lainanlyhennystä. Siihen kirjaudutaan puhelinnumerolla ja PIN-koodilla

Käyttölainan takaisinmaksaminen

Käyttölainaa maksetaan takaisin kuukausittain. Eräpäiväksi voi valita kuukauden 15. tai viimeisen päivän. Laskun eräpäivää ei voi tämän jälkeen enää vaihtaa. Voit maksaa laskussa näkyvän minimilyhennyksen, tai sitä suuremman summan.
Takaisinmaksu toimii myös luottokortin tavoin, lainaa maksetaan takaisin vähimmäissumma, joka on 10% tai vähintään 50€ kuukaudessa. Tämän jälkeen maksettu laina on uudelleen käytettävissä. Laina.fi sivulla olevasta laskurista näet, miten takaisinmaksu summat ja miten ne muodostuvat.

Käyttölainan kulut

Luottolimiitti:

 • vuotuinen nimelliskorko on 29-39%
 • nostopalkkio on 12,5%
 • laskutuslisä on 4,90€
 • luottolimiitti minimi on 2100€ ja maksimi on 5000€

Todellinen vuosikorko on enintään 77,16%.
Laina esimerkki: kokonaiskustannukset, jossa huomioidaan kaikki kulut on 1600€:n suuruiselle nostetulle luotolle 2482,83€, jos asiakas maksaa lainan takaisin 31:ssä kuukaudessa käyttäen minimilyhennystä.
Laina-aika on vähintään 3 kuukautta ja enintään 51 kuukautta.

Lue Lisää

Kertalaina

Kertalaina on kulutusluotto, joka nostetaan kerralla. Sen suuruus on 600-3500€ välillä. Summa maksetaan kokonaisuudessaan ja takaisinmaksu suoritetaan kiinteissä tasaerissä 12 tai 24 kuukauden aikana.

Kenelle Kertalaina myönnetään?
Kertalaina voidaan myöntää 20-75 vuotiaalle henkilölle, joka asuu vakituisesti Suomessa ja jonka luottotiedot ovat kunnossa. Sinulla voi olla yhtäaikaa avoinna useampi Kertalaina, tai Käyttölaina ja Kertalaina. Käyttölainoja voi kuitenkin olla vain yksi.

Miten Kertalainaa haetaan?
Kertalainaa haetaan Laina.fi verkkosivustolta. Lainahakemuksia otetaan vastaan 24 tuntia vuorokaudessa. Niitä käsitellään asiakaspalvelun aukioloaikana ma-pe klo 7-22 ja la-su klo 9-21. Mikäli asiakaspalvelu on suljettuna, käsittely tapahtuu seuraavana arkipäivänä.
Hakemuksen yhteydessä kysytään talouteen liittyviä kysymyksiä jotka vaikuttavat lainapäätökseen. Kun lainaehdot on hyväksytty, annetaan alustava lainapäätös. Tämän jälkeen tulee toimittaa kopio palkkakuitista tai tiliote viimeiseltä 3 kuukaudelta.
Kun tarvittavat tositteet tuloista on vastaanotettu, rahat siirretään tilille asiakaspalvelun aukioloaikoina.

Kertalainan takaisinmaksu

Lainan eräpäivä määräytyy sen mukaan, milloin lainasumma on siirretty tilille. Laskun eräpäivää ei voi vaihtaa. Ensimmäisen laskun yhteydessä toimitetaan päivitetty lainasopimus, josta näkyy lainan eräpäivät ja erien summat. Kertalainaa lyhennetään tasaerissä, kuitenkin ensimmäisessä ja viimeisessä maksuerässä on laskennallisista syistä johtuva eri summa.
Kustakin maksuerästä toimitetaan aina uusi laskun ennen eräpäivää postitse, tai annettuun sähköpostiosoitteeseen. Maksettava lainaerä on aina vähintään laskusta ilmenevän suuruinen.

Kertalainan kulut

 • lainan vuotuinen nimelliskorko on 24,5% tai 29%
 • nostopalkkio 9,25%
 • todellinen vuosikorko on suurimmillaan 49,80 %

Esimerkki: 1000€ lainan kokonaiskulut ovat 12 kuukauden luotolle 1232,26€.
Laina-aika on vähintään 12kk ja enintään 24kk.

Lue Lisää